Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω  

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

άλευρο σπόρων σταφυλιού

     a΄levro spo΄ron stafiliu΄    
grape seed flour

     γκρέϊπ σίιd φλάουερ    

Ερμηνεία:

Λεπτόκοκκη σκόμη αποξηραμένων σπόρων σταφυλιού υψηλότατης διατροφικής αξίας, διότι περιέχει μεγάλες ποσότητες πολυφαινολών, που το καθιστούν ισχυρό αντιοξειδωτικό.



Ετυμολογία:



Βιβλιογραφική Τεκμηρίωση:

Modulation of the intestinal microbiota is associated with lower plasma cholesterol and weight gain in hamsters fed chardonnay grape seed flour. Kim H, Kim DH, Seo KH, Chon JW, Nah SY, Bartley GE, Arvik T, Lipson R, Yokoyama W. J Agric Food Chem. 2015 Feb 11;63(5):1460-7. doi: 10.1021/jf5026373. 

Grape seed as a functional food ingredient in bread-making. Meral R, Doğan İS. Int J Food Sci Nutr. 2013 May;64(3):372-9. doi: 10.3109/09637486.2012.738650.

 



Συνώνυμα:





 Δείτε σχετικές φωτογραφίες της Google »


© Δρ. Δημήτριος Ν. Γκέλης, Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος,
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών


Άλλες λέξεις στην κατηγορία Διατροφολογία: